נדאף נ' מע"צ החברה הלאומית לדרכים בישראל בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום חדרה |
14228-11-09
12.11.2009 |
|
בפני : קרן אניספלד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מחמוד נדאף |
: מע"צ החברה הלאומית לדרכים בישראל בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה למתן צו מניעה זמני, במעמד צד אחד בלבד, טרם הגשת כתב-תביעה בהליך העיקרי.
אלו הן העובדות הצריכות לעניין, כפי שעולות מן הבקשה ומתצהיר המבקש שצורף אליה (להלן: "התצהיר"):
א.למבקש ולאחיו זכות להירשם כבעלים של חלקה 2 בגוש 8814 ששטחה 86,424 מ"ר (להלן: "החלקה"), זאת מכוח ירושת אביהם המנוח של המבקש ואחיו.
ב.החלקה משמשת את המבקש ואחיו, מאז שנת 1985, לגידולים חקלאיים, ובמסגרת זו אף הוקמו בחלקה, ברישיון, חממות, בהשקעה כספית גבוהה.
ג.דרך הגישה הנוכחית לחלקה הינה מכביש 581.
ד.למבקש נודע כי "[...] בעקבות עבודות להרחבת הגשר הקיים, בסמוך לגישה לחלקת המבקש, בכוונת המשיבה לחסום כליל את הגישה לחלקת המבקש, עם מעקה ברזל".
ה.המידע האמור נמסר למבקש ביום 11.11.2009 בשיחה שקיים עם מהנדס המשיבה, מע"צ החברה הלאומית לדרכים בישראל (להלן: "מע"צ"), שנכח במקום. בגוף הבקשה לא הובאו פרטים מזהים כלשהם של מוסר המידע האמור למבקש.
לאחר שעיינתי בבקשה, בתצהיר ובנספחיהם אני סבורה כי לא הונחה בפני התשתית המצדיקה מתן צו מניעה זמני במעמד צד אחד בלבד, וכי לשם הכרעה בבקשה יש לקיים בה דיון במעמד שני הצדדים, זאת לאחר שהמבקש יגיש כתב-תביעה בהליך העיקרי.
אף אם קיימת כוונה עתידית של המשיבה לחסום את הגישה לחלקת המבקש, לא הובהר מהי מסגרת הזמנים הצפויה להוצאת כוונה זו אל הפועל. המבקש לא פירט בתצהירו מה מצב ביצוען של העבודות בכביש 581 כיום ומתי צפויה – גם בהינתן המידע שנטען כי נמסר לו מפי נציג המשיבה – חסימת הגישה הנטענת לחלקה.
אף לא הובהר כי הגישה מכביש 581 הינה הגישה היחידה האפשרית לחלקה וכי בהיעדר גישה זו – תימנע מהמבקש כליל אפשרות הגישה לחלקה. התשריט שצורף לבקשה אינו מספק מענה ברור לשאלה זו, הצריכה בירור. כך גם לא הובהר אם במסגרת העבודות בכביש 581 אינה מתוכננת גישה חלופית לחלקה, ככל שאכן קיימת כוונה לחסום את הגישה הקיימת אליה מכביש זה.
לבסוף, לבקשה לא צורף נסח רישום עדכני של החלקה, כי אם נסח המעיד על מצב רישום הזכויות בה כפי שהיה ביום 5.8.2007. נספח ב' שצורף לבקשה נושא תאריך מוקדם עוד יותר. לכך נודעת חשיבות נוכח העובדה כי המבקש סומך את הבקשה על זכויות קנייניות נטענות בחלקה.
בנסיבות אלה איני נותנת, בשלב זה, צו על-פי הבקשה.
המבקש יגיש כתב-תביעה בהליך העיקרי עד יום 17.11.2009 וימציא את כתב-התביעה, את הבקשה לסעד זמני ואת ההחלטה דנן למשיבה לא יאוחר מיום 19.11.2009.
הבקשה נקבעת לדיון במעמד שני הצדדים ליום 25.11.2009 שעה 12:30.
ניתנה היום, כ"ה חשון תש"ע, 12 נובמבר 2009, בהעדר הצדדים.
הוקלד על ידי ....... התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|